skip to Main Content
اگر وزارت نیرو به مشکل رسیدگی نکند، مردم می‌کنند
زمین کیوسک

عضو شورای عالی استان‌ها:

اگر وزارت نیرو به مشکل رسیدگی نکند، مردم می‌کنند

یکی از اعضای شورای عالی استان‌ها با اشاره به بی‌توجهی وزارت نیرو به انتقادات درباره پروژه انتقال آب از استان چهارمحال و بختیاری به فلات مرکزی ایران، گفت: «مسئولان وزارتخانه باید به داد مردم استان برسند در غیر این­ صورت مردم خودشان به مشکل رسیدگی می‌کنند.»

به گزارش ایلنا، لطف‌الله شیخ‌سامانی با انتقاد از وزارت نیرو به‌خاطر تقسیم ناعادلانه سهم سرانه آب آشامیدنی بین استان‌ها، از عدم برخورد این وزارتخانه با کاشت برنج در استان اصفهان و پلمپ نشدن ۱۷ هزار حلقه چاه غیرمجاز در این استان خبر داده است.

نماینده چهارمحال و بختیاری در شورای عالی استان‌ها ضمن اعتراض به «اجرای شبانه عملیات خط انتقال آب در پروژه بهشت‌آباد» و با ادعای اینکه این پروژه بدون مجوز محیط‌زیستی در حال اجراست، درباره خشک شدن منابع آب شهرکرد، فرخ شهر، شهرکیان، هفشجان و طاقانک هشدار داده و گفته:

 استان چهارمحال و بختیاری به لحاظ بیکاری رتبه اول را در کشور دارد و جزو استان‌های با نرخ بالای فلاکت است. مانع اصلی بیکاری در استان‌ها عدم تأمین آب مورد نیاز است چرا که بسیاری از سرمایه‌گذاران به دلیل نبود آب مناسب از سرمایه‌گذاری در این استان منصرف می‌شوند و با توجه به اینکه سرچشمه ۳ رود مهم کشور است اما مجوز برداشت آب به استان داده نمی‌شود. سرمایه‌گذاران حاضر به انتقال سرمایه به این استان نیستند.

پروژه‌های انتقال آب به فلات مرکزی نگرانی‌هایی درباره شکل‌گیری منازعات قومی ایجاد کرده است، اما مدیران حامی انتقال آب به فلات مرکزی تا کنون از نادیده گرفتن انتقادات پژوهشگران و برخورد حذفی با مدیران منتقد این پروژه‌ها ابایی نداشته‌اند.

همچنین بخوانید:  کارگر آب‌میوه‌فروشی در آسانسور بار کشته شد

اجرای طرح‌های انتقال آب به عقیده بسیاری از کارشناسان حوزه محیط زیست و مدیریت آب، از بحران‌سازترین پروژه‌های زیست‌محیطی ایران‌اند. پروژه‌های انتقال باعث خشک‌شدن بسیاری از تالاب‌ها و تبدیل‌شدن آنها به کانون تولید ریزگردها شده است. درگیری‌ و نزاع بر سر آب هم با افزایش پروژه‌های انتقال آب در مناطق مختلف ایران آغاز شده و حتی تعدادی در این درگیری‌ها  کشته شده‌اند. مهاجرت از مناطقی که آب آنها برای مصرف کشاورزی به مناطق دیگر  منتقل شده هم در حال افزایش است. با همه این موارد همچنان پروژه‌های انتقال آب در ایران اجرا می‌شوند. انگیزه‌های قومی و سیاسی هم در اجرای پروژه‌های انتقال آب نقش مهمی دارند.

یک نظر
  1. مخصوصا انگیزه‌های اقتصادی.

    در نامه‌ی سازمان بازرسی کل کشور در باره‌ی انتقال آب بهشت آباد که فکر کنم در سال ۹۰ منتشر شد نوشته شده که اصفهان با کسر کوچکی از هزینه‌ی انتقال آب بهشت آباد که قراره ۱۵۲ میلیون متر مکعب آب به اصفهان منتقل کنه، می‌تونه با صرفه‌جویی در کشاورزی به اندازه‌ی یک میلیارد متر مکعب آب صرفه‌جویی کنه.

    حالا پیدا کنید، پرتقال فروش معروف را.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top
🌗