skip to Main Content
«نیروگاه طوس فقط مازوت می‌سوزاند»
جامعه سیاست کیوسک

مشهد در مسیر تبدیل شدن به پایتخت آلودگی هوا

«نیروگاه طوس فقط مازوت می‌سوزاند»

رئیس کمیسیون حمل‌و‌نقل و ترافیک شورای شهر مشهد می‌گوید این شهر از اول سال تا کنون تنها ۹ روز هوای پاک داشته است و با ادامه روند کنونی ممکن است مشهد به پایتخت آلودگی هوای کشور مبدل شود.

به گفته ایمان فرهمندی تمام اکسیدهای گوگردی که در هوای شهر مشهد وجود دارد، توسط ۴ نیروگاه اطراف شهر به ویژه نیروگاه طوس تولید می‌شود؛ چرا که این نیروگاه تنها مازوت می‌سوزاند و مصرف مازوت در ۶ ماه ابتدایی سال جاری به نسبت ۶ ماه نخست سال گذشته ۵۰ درصد افزایش داشته است.

این مقام مسئول خبر داده که نیروگاه‌های دیگر برای تولید برق از گاز استفاده می‌کنند اما گاز نیز آلوده است و میزان sox گازی که در نیروگاه‌ها سوزانده می‌شود بالاتر از حد استاندارد است؛ «گاز ما نیز برق کثیف تولید کرده و در نهایت کمکی به کاهش آلایندگی هوا نمی‌کند».

به گفته این عضو شورای شهر مشهد «منابع متحرک بالغ بر ۶۴ درصد و منابع ثابت ۳۶ درصد آلودگی هوای شهر را تولید می‌کنند؛ از جمله خودروهای سواری که ۳۳ درصد و ۴ نیروگاه اطراف مشهد که ۲۰ درصد آلودگی هوا را تولید می‌کنند».

چهار آلاینده اکسیدهای گوگرد، اکسیدهای نیتروژن، منواکسید کربن و ذرات ریز معلق در هوای مشهد وجود دارد که اکسیدهای گوگرد به جهت ترکیب با رطوبت هوا، آسیب‌های بسیاری به سلامت انسان‌ها و همچنین زیرساخت‌های شهر وارد می‌کند و منشا اصلی باران‌های اسیدی نیز همین آلاینده‌هاست.

مسئله آلودگی هوای کلان‌شهرها در ایران به مشکلی دائمی تبدیل شده و سالانه در پاییز و زمستان ساکنان این شهرها به‌دلیل آلودگی در معرض بیماری‌ها و آسیب‌های فراوان قرار می‌گیرند؛ بر اساس ماده ۱۸ قانون هوای پاک، وزارت نفت مکلف است سوخت تولیدی کشور از جمله بنزین، نفت گاز، نفت کوره و نفت سفید را مطابق با استاندارد ملی مصوب عرضه کند و نمی‌تواند از سوخت مایع استفاده کند؛ اما مقامات مسئول نیز اذعان دارند که «اراده‌ای برای مقابله با آلودگی هوا وجود ندارد».

همچنین بخوانید:  کمپین «من هم خط عابر پیاده را می‌خوانم»؛ رعایت حق عابر پیاده

دانشگاه علوم پزشکی تهران آذر ماه امسال اعلام کرد غلظت ریزذرات آلاینده‌ی کوچک‌تر از ۲/۵ میکرون در هوای ایران ۷ تا ۸ برابر گایدلاین سازمان بهداشت جهانی است؛ تعداد مرگ‌ومیرهای منتسب به آلودگی هوا در ایران حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار نفر است و تقریبا ۶۰ تا ۷۰ درصد از آن در گروه سنی بالای ۶۵ سال اتفاق می‌افتد.

0 نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top
🌗