شروط بازنشستگی پرستاران غیرقانونی است
پرستاران مشمول قانون مشاغل سخت و زیانآور میشوند و بازنشستگی پیش از موعد یکی از مزایای این گروههای شغلی به حساب میآید اما آنها برای برخورداری از این قانون با موانع زیادی روبرو هستند.
سازمان تامین اجتماعی در دی ماه سال گذشته برای اجرای قانون مشاغل سخت و زیانآور پرستاران، مبنی بر بازنشستگی آنها، بیش از ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون تومان طلب کرد تا به نحوی شرایط بازنشستگی سفیدپوشان جامعه سلامت را گرو بگیرد. چنین تصمیمی بر خلاف انتظار این گروه شغلی بود و نارضایتیهایی به وجود آورد که همچنان ادامه دارد. پرستاران باور دارند، تامین اجتماعی، توجهی به بازنشستگی پیش از موعدشان نمیکند و اقدامات لازم را ادر دستور کار خود قرار نداده است.
بر این اساس، واضح و مبرهن است که پرستاران تامین اجتماعی باید سهم کارفرمای خود را هم بپردازند؛ در حالی که برابر قانون تامین اجتماعی، سنوات ارفاقی بازنشستگی در مشاغل سخت و زیانَآور باید توسط کارفرما پرداخت شود. به همین دلیل پرستاران نباید مسئول پرداخت سهم سازمان تامین اجتماعی محسوب شوند. این در حالی که پرستاران مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری، تنها باید ۷ درصد از مجموع سوابق ارفاقی خود را پرداخت کنند؛ پرداخت باقی آن هم برعهدهی کارفرما است اما پرستاران مشمول قانون کار از آن بیبهره هستند.
پس از صدور بخشنامه سازمان تامین اجتماعی مبنی بر پرداخت سهم کارفرما از سوی پرستار، معاون توسعه و مدیریت منابع سازمان نظام پرستاری کشور نسبت به آن واکنش نشان داد. به گفته حمیدرضا عزیزی، صراحت قانون درباره بازنشستگی پیش از موعد پرستاران مشهود است؛ اینکه ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون تومان از پرستار بخواهند تا حق قانونیاش را به او بدهند، بنیان اخلاقی، قانونی و منطقی ندارد. حدود ۸۰ درصد پرستاران در سراسر کشور، بانوان همکار هستند که طبق قانون باید بدون قید و شرط با ۲۰ سال سابقه کار بازنشسته شوند. متاسفانه قانون اجرا نمیشود؛ حل این موضوع برای جامعه پرستاری بسیار اهمیت دارد.
علیرضا حیدری (کارشناس تامین اجتماعی) درباره شرایط استخدامی این گروه شغلی توضیح داد: سازمان تامین اجتماعی مکلف است تا برگه تشخیص برای کارفرمایی که حق بیمه را پرداخت میکند، صادر کند. پرستار وظیفه ندارد تا مبلغ چندین میلیونی پرداخت کند تا وارد دوران بازنشستگی شود.
به گفته این کارشناس، انجام امور نباید به صورت غیرقانونی و سلیقهای باشد؛ حاکمیت یک نفر در اجرای امور و تصمیمگیری سلیقهای هیچ وجاهتی ندارد. بر اساس قانون تامین اجتماعی، پرداخت حق بیمه برای بازنشستگی پیش از موعد بر ذمه کارفرما است، کسی نباید از کارگر پول و حوالهای دریافت کند. کارفرما موظف است به طرق مختلف وظیفه قانونی خود را انجام دهد؛ نخست اینکه با هزینه را به صورت نقدی پرداخت کند. دوم اینکه با بهرهگیری از ساز و کارهای مختلف میتواند مبلغ سنوات ارفاقی را به صورت اقساط ماهیانه پرداخت کند.
سلام پرستار بیمارستان دولتی ام ۱۷ سال سابقه زانو درد شدید گرفتم چهارتا از همکاران کرونا گرفتن خیلی از پرستار ا با ۲۰ سال ۲۲ سال به خاطر کرونا گرفتن تو بیمارستان شهید راه خدمت شدن چرا با ۲۰ سال بازنشسته نمی کنین حتما باید بمیریم فرسوده شدیم ما هم خانواده و بچه داریم تو رو خدا با بازنشستگی ۲۰ سال موافقت کنین
باعرض سلام والامن یه پرستارم ۱۵سال سابقه دچارزانودردشدیدوکمردردشدمه توروخداماجزمشاغل سختیم مزابای مشاغل سخت ازجمله بازنشیتگی با۲۰سال برامامخاسبه کنین احرکم عنداالله.