skip to Main Content
۶۲ درصد بیماران کرونایی بی‌کار شده «زن» هستند
جامعه کیوسک

۶۲ درصد بیماران کرونایی بی‌کار شده «زن» هستند

عضو هیئت‌مدیره انجمن ایرانی مطالعات زنان، گفت: براساس گزارش مؤسسه‌های اجتماعی و شاخص جنسیت مرکز توسعه (SIGI) سازمان همکاری و توسعه اقتصادی OECD، در سراسر جهان زنان مراقبت‌های بسیار بیشتری از مردان انجام می‌دهند، بنابراین زنان تا ۱۰ برابر بیشتر از مردان، محدودیت‌های سفر، قرنطینه‌های منزل، تعطیلی مدارس و مراکز مراقبت روزانه و افزایش خطراتی را که خانواده‌های مسن با آن روبه‌رو هستند به‌عنوان بار، بر دوش دارند.

تهمینه شاوردی، با بیان اینکه حدود ۸۵ درصد از پرستاران و ماماها را در ۱۰۴ کشوری که داده‌های آنها در دسترس است، زنان تشکیل می‌دهند، گفت: زنان تقریبا ۷۹ درصد از نیروی کار در مراقبت‌های بهداشتی را تشکیل می‌دهند و این امر آنها را در معرض خطر بیشتر عفونت در پاندمی کووید‌۱۹ قرار می‌دهد. دانشیار پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاد دانشگاهی، به دغدغه زنان در دوران پاندمی کووید ۱۹ پرداخت و گفت: زنان به دلیل نقش‌ها و مسئولیت متعدد و متنوع در خانواده بیشتر دغدغه ابتلا به بیماری را دارند. آمار نشان می‌دهد در ایران ۶۲ درصد بیماران کرونایی که شغل خود را از دست داده‌اند، زن هستند.

شاوردی ادامه داد: اگرچه تقریبا هیچ‌کس از اضطراب، نگرانی و آسیب‌های عاطفی ویروس کرونا در امان نیست‌ اما نتایج پژوهش مؤسسه Care نشان داده است که در جهان، زنان تقریبا سه‌برابر بیش از مردان از پیامدهای روانی گسترش ویروس کووید ۱۹ نظیر اضطراب، کاهش اشتها و ناتوانی در خواب و عدم توان کافی برای انجام کارهای روزمره رنج می‌برند. وی افزود: بیش از ۸۰ درصد بیماران مبتلا به کرونای خفیف نیازمند استراحت در منزل هستند و زنان نقش عمده و مهمی در مراقبت و حمایت افراد بیمار در خانه، افزون بر سایر مسئولیت‌های خود دارند. این جامعه‌شناس خاطرنشان کرد: گزارش مرکز آمار ایران درباره نرخ بی‌کاری در بهار ۹۹ نشان می‌دهد که جمعیت زنان شاغل ۱۵ سال به بالا از چهارمیلیون‌و ۴۷۴هزارو ۴۳۶ نفر در بهار سال گذشته به سه‌میلیون‌و ۷۸۹هزار ۶۶۳ نفر در بهار سال جاری رسیده است.

همچنین بخوانید:  قاچاق دلیل اصلی بیکاری کارگران
0 نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top
🌗