مقاومت ۴۸۹ روزه مردم در برابر تخریب بیرمی
به گزارش ایلنا، مردم شهرستانهای دشتی و تنگستان در استان بوشهر روز پنجشنبه در اعتراض به فعالیت دوباره معدن سنگ مرمریت در کنار عمارت تاریخی شیرینه و بزرگترین چشمه آب شیرین منطقه تجمع کردند و خواهان توقف کار این معدن شدند. این تجمع در ادامه اعتراضهای مستمریست که نزدیک به ۵۰۰ روز ادامه داشته است.
فعالان محلی در تجمع اعتراضی خود تاکید داشتند که این ناحیه «سند تاریخی منطقه» و اصلیترین آبشخور حیواناتی چون میش و بز است و درصورت خشک شدن این چشمهها حیوانات به آب شیرین دسترسی نخواهند داشت.
فعالیت معدن سنگ مرمریت در حالی از سرگرفته شده که شورای عالی حفاظت محیطزیست در سال ۹۵ ارتقای زیستگاه کوه بیرمی (خاییز) به منطقه حفاظتشده را تصویت کرده است.
این فعالان در نامهای به سازمان بازرسی کل کشور دلایل اعتراض خود را اینگونه شمردهاند:
۱- اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان بوشهر طی نامهای به تاریخ (۱۸/۲/۹۸) اعلام نموده که راه دسترسی اینمعدن در حریم درجه یک عمارت ثبت شده ملی است و موجب خسارت به بنا گشته و عبور وسایل معدن کاری از این مسیر ممنوع است در نتیجه باید مجوز معدن ابطال میشده است (متاسفانه اداره کل صمت که مخاطب نامه بوده است هیچ اقدامی انجامنداده).
۲- منابع آب استان مدعی است که هیچ استعلامی پیرامون مجوز بهرهبرداری و معدنکاوی از او صورت نگرفته و این در حالی است که معدن در محل بزرگترین آبخوان استان و در محل چاههای بهرهبرداریست.
۳- محل معدن در منطقه حفاظت شده است و محیطزیست استان نسبت به این واگذاری معترض است.
۴- محل واگذاری معدن در هیات دولت به عنوان منطقه گردشگری بنگه – شیرینه ثبت شده و این معدن تضییع حقوق عامه است.
۵- اکنون معدن کار با نصب تابلو، اعلام ممنوعیت ورود به مهمترین مسیر گردشگری شهرستان را نموده و این امر به معنی تضییع حقوق تمام شهروندان این سرزمین است.
۶- ادامه فعالیت معدن به معنی نابودی تنگ تکو و آبشخورهای حیات وحش در دامنه غربی منطقه حفاظت شده بیرمی است.
در انتهای این نامه اعتراضی مردم خواهان ابطال این پروانه تخریب و برخورد با مسببین این شرایط شده و گفتهاند برای احقاق حق حاضرند روزها و هفتهها در آفتاب گرم جنوب و در دمای بالای ۵۰ درجه بنشینند و بخوابند.
واگذاری بخشی از کوه دماوند به سازمان وقف، اهدای بخشهایی از جنگلهای هیرکانی به همینسازمان، و نیز مالکیت خصوصی و سودجویی افراد یا نهادها از مناطق و مراتع عمومی و همگانی یکی از نزاعهای درازمدت مردم و فعالان محیط زیست است.
چرا مطالب میدان، از این علامتهایی که میزنی و توئیت می کنه نداره؟