چرا گره کور آلودگی هوای تهران باز نمیشود؟
«با وجود گذشت دو ماه از سال حتی یک تاکسی فرسوده نیز نوسازی نشده است». این خبر را مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی تهران اعلام کرده و افزود: «ایرانخودرو و سایپا هیچ خودرویی تحویل نمیدهند و از طرفی ارائه تسهیلات به نوسازی تاکسیهای فرسوده متوقف شده است و دولت باید به سرعت به این حوزه ورود کند».
گره آلودگی هوای تهران گویا به این زودیها قرار نیست باز شود. طرح جدید ترافیک که اولویت را به خودروهای با معاینه فنی میدهد عملا کارامد نیست زیرا همسو با این طرح باید فکری به حال خودروهای فرسوده، موتورسیکلتها و عبور و مرور کامیونها بشود.
علیرضا قنادان میگوید برای حفظ سن ناوگان باید به طور متوسط سالانه هشت هزار تاکسی فرسوده نوسازی شوند، اما به گفته او رانندگان تاکسیهای فرسوده به دلیل اینکه این تاکسیها شدیدا فرسوده هستند، موفق به اخذ معاینه فنی نمیشوند، بنابراین مجبورند خودروی خود را متوقف کنند یا هر روز توسط دوربینهای پلیس جریمه شوند.
ا«ما رانندگان تاکسیهای فرسوده اگر بخواهند معاینه فنی دریافت کنند، باید هزینههای هنگفتی برای تعمیرات خودرویی متحمل شوند که عملا با این تعمیرات بعد از مدتی دیر یا زود باید اسقاط شود، بنابراین رانندگان این تاکسیها برای امرار معاش واقعا مستأصل هستند.»
همین چند روز پیش بود که راننده یک پراید بعد از دوبار جریمه شدن در یک روز ماشینش را در خیابان به آتش کشید.
از طرف دیگر جانشین رئیس پلیس راهور تهران در خصوص عدم اجرای LEZ یا همان طرح ترافیک جدید گفته است که پلیس راهور تهران بزرگ درخصوص اجرای این طرح آماده نشده، چراکه اجرای این طرح تبعات اجتماعی دارد.
وی همچنین میگوید تهران نیازمند یک جاده کمربندی است تا خودروهای سنگین دودزا وارد شهر تهران نشوند.
تشکری هاشمی، معاون وقت شهردار تهران نیز به نقطه کور دیگر یعنی موتورسیکلتها اشاره کرده است؛ به اینکه یک دستگاه موتورسیکلت کاربراتوری میتواند تا ۸ برابر یک دستگاه خودروی سواری آلودگی تولید کند، در صورتی که عملاً امکان ممنوعیت ورود انبوه موتورسیکلتها به محدوده زوج و فرد وجود ندارد.
به نظر میرسد مسئولان به اندازه کافی در مورد مسائل و نقاط کور آلودگی هوا در تهران میدانند. حال سوال این است که چرا این آگاهی به مرحله بعد و حل مشکل نمیرسد؟