skip to Main Content
ستاد ملی کرونا اُمیکرون را جدی نگرفته است؟
جامعه کیوسک

پنج روز مرخصی استعلاجی با اما و اگر

ستاد ملی کرونا اُمیکرون را جدی نگرفته است؟

ستاد ملی کرونا معتقد است که ۵روز برای مرخصی مبتلایان به سویه‌ی اُمیکرون کافی‌ست. به گفته‌ی عباس شیراوژن، این مرخصی تنها «با گواهی رسمی پزشک یا ارائه‌ی تست مثبت پی‌سی‌آر قابل استفاده است». چنین دستوری با توجه به پیچیدگی‌های بیماری‌های حاصل از کوید-۱۹ و امکانات موجود کمی عجیب به‌نظر می‌رسد و بسیاری از شاغلین را در دوراهی سختی قرار می‌دهد. بدین شکل که یا افراد باید از استفاده از مرخصی منصرف شوند و همین باعث نشر بیماری می‌شود، و یا به استفاده از مرخصی‌های استحقاقی و یا مرخصی‌های بدون حقوق تن دهند که در این صورت درآمد خود را از دست می‌دهند.

مشکل اول این‌ست که تست‌های PCR که برای شناسایی و تایید قطعی مبتلایان کرونا استفاده می‌شود و تولیدش هم در اختیار انستیتو پاستور است «توانایی تشخیص سویه‌های متفاوت را ندارد و صرفا، آلودگی فرد به ویروس کووید ۱۹ را نشان می‌دهد». فرد شاغل به‌راحتی نمی‌تواند اثبات کند که مبتلا به اُمیکرون شده‌ است و احتمالا از مرخصی استعلاجی بهره‌مند نمی‌شود؛ در نهایت تنها مرخصی استحقاقی به او تعلق می‌گیرد و اگر مرخصی‌های استحقاقیش استفاده شده باشد، مرخصی بدون حقوق تنها گزینه‌ی قرنطینه‌ی او می‌شود. در چنین شرایطی بسیاری ممکن است ترجیح دهند که به سر کار خود برگردند و این موجب گسترش بیشتر بیماری خواهد شد.

ضمن اینکه، هزینه انجام تست پی‌سی‌آر با مراجعه به مراکز ۳۴۸ هزار تومان و براساس مصوبه وزارت بهداشت است و انجام این تست در خانه شامل چندین برابر هزینه می‌شود و پرداخت هزینه تست بر عهد‌ه‌ی خود بیمار است و بسیاری از بیمه‌ها و کارفرماها هزینه آن را پرداخت نمی‌کنند. و شاغلین برای بهره‌مندی از مرخصی استعلاجی خود، هزینه‌های گزافی را باید پرداخت کنند که با حقوق پنج روز بسیاری از افراد برابری می‌کند که این هم می‌تواند سبب شود فرد شاغل از استراحت کردن و قرنطینه شدن منصرف شود و در گسترش زنجیره‌ی بیماری سهیم شود.

همچنین بخوانید:  «انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران از کارکرد افتاده است»

این دستور ستاد ملی کرونا با سخنان وزیر بهداشت در روزهای آغازین موج ششم تضاد روشنی دارد. وزیر بهداشت گفته بود «دیگر نیازی به تست پی‌سی‌آر نیست و اگر شخصی دچار سرماخوردگی می‌شود احتمال ابتلا به امیکرون وجود دارد.»

در نهایت باید این نکته را نیز لحاظ کرد که به نظر می‌رسد پزشکان «اجماعی روی یک عدد خاص برای قرنطینه» ندارند، همانطور که رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، ابراهیم قادری، در مصاحبه با شبکه‌ی اول سیما اظهار داشته که طول درمان یک فرد بسته به شرایط می‌تواند بین ۵روز تا ۲هفته باشد.

This Post Has 0 Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top
🌗