skip to Main Content
کتاب‌های درسی مدارس بازبینی می‌شود
جامعه کیوسک

شتاب گرفتن اسلامی‌سازی دانشگاه‌ها و مدارس

کتاب‌های درسی مدارس بازبینی می‌شود

علیرضا کاظمی سرپرست وزارت آموزش و پرورش خبر داده کتاب‌های درسی را بازبینی کرده و جایگاه فرهنگ ایثار و شهادت را ارتقا و ظرفیت جشنواره‌ها و اردوگاه‌ها را به این موضوع اختصاص خواهیم داد.

به نظر می‌رسد علیرضا کاظمی تلاش دارد با بیان این مواضع رای اعتماد مجلس را برای وزارت آموزش و پروش به دست بیاورد؛ اما صحبت‌های او نه فقط در راستای کسب قدرت سیاسی و رسیدن به وزارت، که ادامه دهنده یک مسیر مشخص شده است.

دراسفند ۹۹ محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش دولت روحانی اعلام کرد امکانی فراهم شده تا برای بهره‌گیری از ظرفیت حوزه‌های علمیه برادران و خواهران، طلاب بتوانند در ۸ رشته آزمون استخدامی شرکت کنند و پس از شرکت در دوره یک‌ساله، بکارگیری شوند.

وعده وزیر پیشین آموزش و پروش کمتر از یک سال بعد محقق شد و در آزمون استخدامی معلمان در تیر ۱۴۰۰ طلاب نیز شرکت کردند. این اقدام مطابق مصوبه سال ۷۵ مجلس برای استخدام روحانیون و مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و در راستای «اسلامی کردن مدارس» صورت گرفت. یکی از آخرین اقدام‌های دولت روحانی در خرداد ۱۴۰۰ نیز ابلاغ بخشنامه «جذب و ساماندهی روحانیون وظیفه در آموزش‌وپرورش» به ادارات کل آموزش‌وپرورش استان‌ها بود.

سیاست اسلامی‌سازی مدارس و دانشگاه‌ها به برنامه‌های اجرایی دولت روحانی و رئیسی منحصر نمی‌شود؛ شورای عالی انقلاب فرهنگی ۱۹ آذر سال ۶۳  با هدف «گسترش فرهنگ اسلامی در شئون جامعه، تقویت انقلاب فرهنگی، تزکیه محیط‌های علمی از افکار مادی و نفی مظاهر و آثار غرب زدگی» شکل گرفت. در سال ۸۸، مجموعه‌ای دیگر ذیل همین شورا با عنوان «شورای تحول و ارتقای علوم انسانی» با حکم غلامعلی حدادعادل راه‌اندازی شد تا نیل به «تمدن اسلامی» را که به گفته او «غایت انقلاب اسلامی» است، با تحول در علوم انسانی ممکن کند.

همچنین بخوانید:  «مدرسه دولتی رایگان وجود خارجی ندارد»

در دوره محمود احمدی‌نژاد این روند شتاب گرفت و تا اسفند ۱۳۹۲ نزدیک به ۷ هزار سر فصل علوم انسانی طی ۲ سال تغییر کرد؛ ۱۵ رشته علوم انسانی از جمله روان شناسی، مدیریت، اقتصاد، جامعه شناسی، هنر، معماری، فرهنگ و ارتباطات و رسانه، فلسفه، فلسفه دین، علوم تربیتی، حقوق، تاریخ، مطالعات زنان و خانواده، علوم سیاسی، زبان ها و ادبیات خارجی نقطه هدف تغییر سرفصل‌ها است. تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها و بومی‌گزینی نیز درادامه همین سیاست‌ها بود.

محمدعلی زلفی‌گل وزیر فعلی علوم در زمان کسب رای اعتماد از مجلس یکی از محورهای برنامه‌های کاری خود را «تحول و توسعه در رشته‌های علوم انسانی با توجه به فرهنگ غنی اسلامی-ایرانی» اعلام کرد. موضع‌گیری مسئولان در دولت سیزدهم نشان از شتاب و خیز آنها برای تغییر در سرفصل‌های باقی‌مانده کتاب‌های درسی دانشگاهی و مدرسه و همچنین اسلامی شدن آموزش در ایران دارد.

0 نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top
🌗