skip to Main Content
آذربایجان شرقی دچار تنش شدید آبی است
زمین کیوسک

آذربایجان شرقی دچار تنش شدید آبی است

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی اعلام کرده شاخص تنش آبی در این استان به بالای ۷۰ درصد رسیده و این به معنای تنش شدید آبی است. یوسف غفارزاده همچنین گفته سرانه آب تجدیدپذیر سالانه در آذربایجان شرقی حدود ۱۰۶۴ مترمکعب تخمین زده می‌شود که بسیار کمتر از متوسط جهانی (۷۰۰۰ مترمکعب) و کمتر از متوسط کشوری (۱۹۵۰ مترمکعب) است و این رقم در برخی مناطق این استان بسیار کمتر است.

این مقام مسئول از حفر چاه‌های جدید به‌عنوان یکی از راهکارهای مقابله با تنش آبی نام برده است؛ «مجوز حفر ۵۰ حلقه چاه شرب برای حفاری توسط شرکت آب و فاضلاب از طریق این شرکت صادر شده است که ۴۰ حلقه در محدوده تبریز و ۱۰ حلقه در مسیر خط آبرسانی زرینه‌رود در حال انجام است که بیش از ۴۰ درصد این چاه‌ها حفاری و به مدار بهره‌برداری وارد شده‌اند».

غفارزاده گفته ۸۶ درصد از مصرف آب در این استان به بخش کشاورزی مربوط می‌شود و «راندمان متوسط آبیاری در منطقه کمتر از ۴۰ درصد است، یعنی در حدود ۶۰ درصد از آب مصرفی در آبیاری سنتی هدر می‌رود».

وی در رابطه با وضعیت ذخایر سدهای آذربایجان شرقی اعلام کرده «درسال جاری روان آب‌های ورودی به مخازن سدها نسبت به سال قبل ۲۶ درصد کاهش داشته است. در حالی‌که در برخی از سدها ورودی نسبت به سال قبل بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است».

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی درباره شرایط دریاچه ارومیه نیز گفته «دریاچه ارومیه در اثر عوامل مختلف اقلیمی و مدیریتی از جمله خشکسالی‌های متناوب و نیز انحراف، ذخیره و بهره‌برداری بسیار زیاد آب در بالادست دریاچه به‌شدت خشک شده است که طوفان‌های نمکی ناشی از بستر خشک شده دریاچه می‌تواند با انتشار نمک در اراضی کشاورزی موجب از بین رفتن مزارع و باغ‌های اطراف شود و سلامتی ساکنین اطراف دریاچه را در معرض خطر قرار دهد و موجب افزایش مهاجرت از منطقه شود».

همچنین بخوانید:  ایران بالاترین تنش آبی جهان را دارد
This Post Has 0 Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top
🌗