وضع کوت عبدالله «بسیار خطرناک و نگرانکننده» است
اداره بهداشت خوزستان وضعیت شهرستان کارون به مرکزیت کوت عبدالله را «بسیار خطرناک و نگرانکننده» اعلام کرده است. مهدی حسینیزاده رئیس مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به آبگرفتگی و بالازدگی فاضلاب در اهواز و کارون پس از بارندگی آذر گفته «در اهواز و کارون هنوز مشکلاتی در خصوص لایروبی و آهکپاشی وجود دارد. عدم عملکرد درست شهرداریها در زمینه لایروبی، آهکپاشی و جمعآوری لجنهای کنار جویها باعث نارضایتی مردم شده است. جویهای روباز زیادی در منطقه کارون وجود دارد که هنوز لایروبی نشدهاند. همچنین لجنهای زیادی در حوزه اهواز جمعآوری نشدهاند».
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور خطاب به شهرداری اهواز گفته «زمانی که بحث تاثیر کنوکارپوس در بروز تنگی نفس مطرح میشود، عنوان میکنید کنوکارپوس عامل تنگی نفس اهوازیها نیست و نباید هرس شود. زمانی که از لایروبی یا ساماندهی سگهای ولگرد صحبت میشود، باز هم چنین شرایطی وجود دارد، در حالی که باید بپذیرید مسئولیتهایی دارید».
مدیر سلامت محیط و حرفهای مرکز بهداشت خوزستان نیز اعلام کرده «لایروبی، لجنبرداری و شستشو با شیر آهک ۲۰ درصد مصوب شده بود که این موضوع شامل جویهای روباز واقع در مناطقی بود که همزمان درگیر بالازدگی و آبگرفتگی بودند و باقیمانده لجن نیز در این مناطق مانده بود؛ اما در بسیاری از نقاط، لایروبی و شستشو انجام نشده و تنها شیر آهکپاشی انجام شده است».
فرهاد صفدری توضیح داده «در بسیاری از نقاطی که آبگرفتگی شدید داشتند، کار بهصورت کامل انجام نشده و منطقه نیز گندزدایی نشده است. لایروبی و شیر آهکپاشی نسبتا در شرق اهواز انجام شده، اما شستشوی مناطق با شیر آهک ۲۰ درصد انجام نشده است. در غرب اهواز نیز تنها شیر آهکپاشی انجام شده است».
صفدری هشدار داده «وضعیت شهرستان کارون بسیار خطرناک است. در آستانه ورود به سال جدید هستیم و در فصل بهار با پیک اول بیماریهای رودهای مواجه میشویم و با توجه به آبگرفتگی که آذرماه رخ داد، وضعیت کارون بسیار نگرانکننده است؛ در شهرستان کارون، ۱۱۵ منطقه نیازمند لایروبی و آهکپاشی هستند اما عملکرد ۹ شهرداری معین، در کارون رضایتبخش نیست».
همزمان معصومه خنفری فرماندار شهرستان کارون گفته «برخی با فیلمبرداری از این فضا و انتشار آن در فضای مجازی اقدام به تحریک مردم میکنند». معاون خدمات شهری شهرداری اهواز نیز ادعا کرده که آبگرفتگیهای گسترده اهواز ممکن است ناشی از «خرابکاری» باشد؛ علیرضا عالیپور گفته «پس از بارندگی و آبگرفتگیهای گسترده در آخر آذرماه، هنگام لایروبی و رفع انسداد خطوط فاضلاب مشاهده شد که مقادیر زیادی کیسه شفته آهک و سنگ جدول در خط اصلی جمعآوری فاضلاب و آبهای سطحی در خیابان نخلستان که آخرین خط جمعکننده شهرک دانشگاه، فرهنگشهر، معینزاده و بهارستان است، ریخته شده بود. این مورد، مشکوک به خرابکاری بود زیرا به اندازه یک کامیون شفته آهک و سنگ جدول به طرز ماهرانهای در یک منهول جاگذاری شده بود».
مردم نجیب خوزستان بارها و بارها وفاداری و تعهدشون رو به نظام و کشور ثابت کردهاند. نمونهی آخرش تشییع پیکر سردار سلیمانی. ای کاش مسئولین ما به اندازهی ذرهای قدر میدونستند.