skip to Main Content
پرایدسوارها بیش از مازراتی‌سوارها مالیات می‌دهند
اقتصاد کیوسک

پرایدسوارها بیش از مازراتی‌سوارها مالیات می‌دهند

یک کارشناس اقتصادی می‌گوید در ایران «ما قیمت بنزین را زیاد می‌کنیم اما از کسی که خودروی لوکسی مانند مازراتی دارد مالیات نمی‌گیریم. دهک بالای ما اکنون ۲% از درآمد خود را هزینه بنزین می‌کند، در حالی‌که دهک پایین ما حدود ۲۰% درآمد خود را هزینه حمل‌ونقل می‌کند» و «سفته‌بازی، دلالی و مشاغل نامولد در کشور ما مالیات ندارد؛ فرار مالیاتیِ کسانی که درآمدهای کلان دارند بسیار زیاد است، اما بخش زیادی از مالیات از کارمندان گرفته می‌شود».

احسان سلطانی درباره بودجه پیشنهادی دولت برای سال ۹۹ گفته «در این بودجه ما ۱۹۵ هزار میلیارد تومان درآمدهای مالیاتی داریم که به این مفهوم است که دولت پیش‌بینی کرده تا از منابع مالیاتی که مردم می‌دهند ۱۹۵ هزار میلیارد تومان درآمد داشته باشد». وی درباره مالیات‌های اخذ شده توسط دولت و سهم آن در بودجه توضیح داده «در سال گذشته بیش از ۴۰۰ هزار میلیارد تومان رانت منابع معدنی، نفت، گاز و انرژی الکتریکی به بنگاه‌های خصولتی معدنی_صنعتی داده شده و یا با وجود اینکه تورم دارایی‌ها بالا نیست، ما ۳۰۰ هزار میلیارد تومان بهره بانکی می‌دهیم؛ محاسبه‌ها نشان داده که ما اگر به اندازه دولت چین مالیات املاک و مستغلات بگیریم، نیمی از بودجه ما تامین می‌شود، سفته‌بازی، دلالی و مشاغل نامولد در کشور ما مالیات ندارد؛ فرار مالیاتی کسانی که درآمدهای کلان دارند بسیار زیاد است، مانند پزشکان، تجار و واردکنندگان. در حالی‌که بخش زیادی از مالیات از کارمندان گرفته می‌شود».

این کارشناس اقتصادی گفته «ما مالیات ۲۰ بنگاه بزرگ خصولتی را برای سال گذشته در ایران محاسبه کردیم که ۷۶ هزار میلیارد تومان سود خالص دارند؛ این مبلغ به ازای هر ایرانی یک میلیون تومان است، این بنگاه‌ها ۶% سود خود را مالیات دادند در حالی‌که باید بیش از ۲۵% این سود را مالیات دهند و این بنگاه‌ها به عناوین گوناگون تاکنون از مالیات فرار کرده‌اند. ما قیمت بنزین را زیاد می‌کنیم اما از کسی که خودروی لوکسی مانند مازراتی دارد مالیات نمی‌گیریم، ما از صاحب ثروت مالیات نمی‌گیریم».

همچنین بخوانید:  مواد خوراکی در ماه بهمن تا 230 درصد افزایش قیمت داشته‌اند

سلطانی افزوده «برخی از بخش‌های کشوری چون ایران که پهناور است و تمرکز جمعیت در این بخش‌ها کم است، اصلا وسیله نقلیه عمومی مناسب ندارد. چرا که صرف ندارد و بیشتر این مناطق محروم و کم‌درآمد محسوب می‌شوند و مردم مجبورند با خودروی شخصی یا تاکسی تردد کنند و این قشر است که ضعیف‌تر می‌شود. دهک بالای ما اکنون ۲% از درآمد خود را هزینه بنزین می‌کند در حالی‌که دهک پایین ما حدود ۲۰% درآمد خود را هزینه حمل‌ونقل می‌کند؛ ما باید مالیات ثروت بگیریم و خودروهای گران‌قیمت، منازل اضافه و خالی باید مشمول مالیات در خور شوند».

وی درباره افزایش دستمزدها در سال آینده توضیح داده «دستمزدهای کارمندان دولت در سال آینده قرار است ۱۵% افزایش پیدا کند که به تبع آن بقیه درآمدها هم تقریبا کمی بیشتر یا کمتر تا همین حد افزایش می‌یابد؛ در حالی‌که در سه سال اخیر هزینه‌ها تقریبا ۲/۵ برابر می‌شود، دستمزدها ۱/۱۵ برابر می‌شود، و این یعنی سهم مردم از تولید ناخالص هم کاهش پیدا می‌کند».

This Post Has 2 Comments
  1. تا وقتی امثال این آقا کارشناس اقتصادی هستند و این طور نظر میدن وضع مردم هیچ تغییری نمی کنه!
    وقتی قشر هایی هستند که می شناسیم و مالیات نمی دن بسیار قشرها و افرادی هستند که نمی شناسیم و مالیات نمی دن، باید راهکار برای گرفتن مالیات متناسب با درآمد هرکس در کشور داده بشه و شروع فقط با شفافیت اطلاعات مالی و ملکی افراد و شرکت ها هستش، طرح کاداستر که ده سال ه اجرا نمیشه، که اطلاعات ملکی افراد تجمیع بشه. در کشورهای توسعه یافته اطلاعات مالی افراد جز اموال عمومی محسوب میشه و همه حق دسترسی دارن.
    در درجه اول برای مالیات دادن، باید یه حداقل رضایت عمومی برای همکاری حداکثری ایجاد شه. رضایت با اعتماد شکل می گیره ، و برای جلب رضایت عمومی باید طرح عادلانه داشته باشین. سراغ قشر خاص یا افراد خاص با ماشین فلان رفتن فقط آدرس غلط دادن ه.

    1. پویا : این آقا یه کار شناسه، اونوقت شما میای تز میدی‌ ؟ فقط یه موضوع واست بگم خودت دیگه تا تهش بخون و دیگه ازین تزها نده.
      در کشوری که تلفنها شنود میشه ولی دردتو نمیفهمن … آیا از اموال و دارایی افراد خبر ندارن؟فکر کردی نمیدونن کی چی داره؟ که مییگی باید دارایی هر کس معلوم باشه؟ تازه کشور مارو با کشور های توسعه یافته مقایسه نکن.اینجا رو با افغانستان هم مقایسه کنی ، در حق افغانستان بد کردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top
🌗