افزایش سانسور پس از شیوع کرونا
دولت مصر از زمان شیوع کرونا ۳۷ خبرنگار را بازداشت کرده و اتهام اکثر آنان را نشر اکاذیب یا سواستفاده از رسانههای اجتماعی عنوان کرده است. گاردین به نقل از دیدهبان حقوق بشر گزارش داده که هرچه تعداد مبتلایان به کرونا در مصر بیشتر میشود دولت هم تلاش میکند با تفسیر وسیعتری از قانون ضدتروریسم فشار بیشتری به رسانهها بیاورد و اطلاعات منتشرشده را کنترل کند.
دادستان عمومی مصر هم در بیانیهای اعلام کرده کسانی که درباره ویروس کرونا اخبار دروغ منتشر کنند ممکن است تا ۵ سال حبس شوند و جریمههای سنگین بپردازند. گزارش گاردین ادعا میکند تکصدایی حاکم بر رسانههای مصر حتی تحمل بازتاب نظرات ۱۲ خبرنگار شاغل در رسانههای دولتی را هم ندارد و آنها را به دلیل فعالیتشان در شبکههای اجتماعی بازداشت کرده است.
تهدید به زندان و اخراج خبرنگاران از رسانهها تنها راه سانسور اخبار در مصر نبوده است. گزارش گاردین تاکید میکند که رسانههای خصوصی هم پس از روی کار آمدن السیسی تحت نفوذ و مالکیت پنهان سرویسهای اطلاعاتی دولت مصر درآمدهاند تا از این راه دولت بتواند کنترل فضای رسانهای را در اختیار بگیرد.
در ایران هم اوایل اسفند سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس که تعطیلیها و قرنطینه را به ضرر مردم میدانست، تاکید کرده بود که سه سال زندان در انتظار منتشرکنندگان اخبار کذب پیرامون کرونا خواهد بود. از سویی دیگر فشارهای اخیر رسانهها بر خبرنگاران و کنترل صفحههای شخصی آنها در شبکههای اجتماعی نیز منجر به اعتراض خبرنگاران شده است.