«نرخ دستمزد در ایران پایینترین نرخ دستمزد در دنیاست»
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان از پایین بودن دستمزدها در ایران استقبال کرده و آنرا باعث جذب سرمایهگذاران خارجی دانسته است؛ «نرخ دستمزد در کشور ایران پایینترین نرخ دستمزد در دنیا و یکسوم پایینترین نرخ دستمزد در کشورهای آفریقایی است که باعث جذب سرمایهگذاران خارجی شده است».
وی همچنین نسبت به نرخ بالای بیکاری در جوانان تحصیلکرده هشدار داده و «فرهنگ» و «بیهدف بودن خانوادهها» را دلیل چنین وضعیتی دانسته است. محسن نیرومند به آنچه «فرهنگ کار» مینامد پرداخته و گفته «برخی از فرمانداران شهرستانهای استان اصفهان بهدلیل اینکه فرهنگ کار در آن منطقه وجود ندارد، به شدت پیگیر هستند که سهمیه نیروهای اتباع را بگیرند. فرهنگ کار در شهرستان بسیار مؤثر است که باید نهادینه شود».
هرچند مشخص نیست سرمایهگذاریهای خارجی مورد اشاره این مقام مسئول به چه میزان و کجا صورت گرفته است، اما طرح چنین صحبتهایی از جانب مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان در تضاد با شرح وظایف او قرار میگیرد و شاهدیست بر عملکرد جانبدارانه دولت در حمایت از کارفرمایان؛ امری که بارها مورد انتقاد فعالان کارگری قرار گرفته است. از جمله وظایف وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی میتوان به «حفظ و صیانت از نیروی کار»، «سیاستگذاری و برنامهریزی به منظور تامین حداقل زندگی برای آحاد جامعه»، «انسجام بخشی و پیگیری سیاستهای کلان رفاهی به مظور توسعه عدالت اجتماعی و اقتصادی» اشاره کرد.
شماها از جیب کارگر ندزدید و حق و حقوق تعریف شده در قانون را تمام و کمال به کارگر و کارمند بدید و بجای مالیاتهای ناحق که بر آن جامه قانون و توجیه قانونی پوشاندید انصاف را رعایت کنید اونوقت متوجه خواهید شد که پایین ترین دستمزد درکار نیست چون برداشتها و تحمیل گرانیهایی که ناحق بوده و از سمت خود شماها هدایت میشه باعث فقر قشر کارگر و کارمند رده پایین میشه . پس مهره های فاسد باید برکنار بشوند تا جامعه کارگری دخل و خرجش باهم توازن پیدا کنه . سیدمجتبی
نکته اینجاست که بنا بر نظریۀ جمعیت شناختی مالتوس، افزایش عرضۀ نیروی کار (افزایش جمعیت) با افزایش دستمزدها نسبت مستقیم دارد، یعنی نمی توان انتظار داشت که دستمزد کاهش بیابد و جمعیت همزمان افزایش یابد و بالعکس. با این وجود مقامات ایران به دنبال افزایش جمعیت ایران هم هستند!