skip to Main Content
زندگی کردن مثل یک فمنیست
چراغ برق

زندگی کردن مثل یک فمنیست

زندگی کردن مثل یک فمنیسیت | سارا احمد

تا به‌حال شده در بحثی معمولی، دور میز شام، در حال تماشای یک فیلم به‌نظرتان رسیده باشد که تصویری نادرست از زنان ارائه می‌شود، یا حرفی ضدزن گفته شده و به آن اشاره کنید؟ معمولا بقیه بهتان می‌گویند باز این دکمه‌ی فمینیسمش را روشن کرد، «ضدحال»بازی درآورد و آرامش ما را به هم زد.

اما درواقع این دکمه‌ای نیست که بعد از روشن شدنش هرگز خاموش شود، حساسیت نسبت به ظلم چیزی نیست که بشود هر ازگاهی ندیدش تا گفت‌وگوها بدون جدل پیش برود و بشود بدون «فمینیست‌بازی» از لحظه «لذت برد». خیلی‌هایمان بدون اینکه اصلا بدانیم فمینیسم چیست، فمینیست بوده‌ایم، یا به قول احمد حاضر نبوده‌ایم نقش‌هایی که از پیش برایمان پیش‌بینی‌شده بوده را به راحتی بپذیریم، و روز به‌روز هم با قرار گرفتن در موقعیت‌های تازه و شنیدن حرف‌های تازه با اشکال پنهان‌تر ظلم‌های جنسیتی آشناتر می‌شویم. سارا احمد پژوهش‌گر حوزه‌ی فمینیسم، مطالعات نژادی و کوییر، همزمان با نوشتن «زندگی کردن مثل یک فمینیست» [living a feminist life] در اعتراض به تعرضات جنسی از سمتش در دانشگاه گلداسمیت استعفا داد و بخشی از این کتاب را هم به تبعیض‌هایی که زنان و غیرسفیدها (احمد پاکستانی‌الاصل است) در آکادمی با آن روبه‌رو می‌شوند اختصاص داده است.

احمد را بیشتر با ایده‌ی فمینیست «ضدحال» یا «خوشی‌کش» می‌شناسند و در این کتاب هم این فیگور مثل همیشه و با تفصیل بیشتر حاضر است، او چالشِ موقعیت‌های ساده‌ و روزمره را نشانمان می‌دهد، ما را وارد زندگی شخصی‌اش می‌کند و به پیادمدهای احتمالی زندگی کردن بر اساس باورهامایمان اشاره می‌کند (مثال‌هایش حتی کامنت‌ گذاشتن‌های فیس‌بوکی را هم شامل می‌شود). او در انتهای کتاب تجهیزاتی برای نجات هم در اختیارمان می‌گذارد، یکی از این ابزارهای نجات‌دهنده کتاب‌های فمینیستی‌اند، او می‌گوید بهتر است همیشه کتاب‌های فمینیستی محبو‌بتان را کنار دستتان داشته باشید چرا که خیلی‌وقت‌ها کلمات آدم را از عمق غم و افسردگی بیرون می‌کشند، فهرست خودش را هم در اختیارمان می‌گذارد که از جودیت باتلر و آدری لورد تا جورج الیوت و ویرجینیا وولف را شامل می‌شود.

همچنین بخوانید:  درباره تعویذ

فایل صوتی کتاب (البته به زبان انگلیسی) را می‌توانید اینجا دانلود کنید.

 

This Post Has 12 Comments
  1. درست حرفشون اینه که دختر بودن کنیز بودن نیست چرا در بعضی مسابقات ورزشی جایزه ی زنان بیشتر از مردان است؟ چرا کار خونه فقط برا زنان است چه زن شاغل باشد چه نباشد.دختر نباید بلند بخندد نباید عصبانی شود یا بد حرف بزند چون پسرا بدشون میاد اما پسرا هرکاری بخوان میکنن. از یک نظر این مرد سالاری بیجا بر زیان مردهاهم هست مگر مرد احساس ندارد که میگویند مرد نباید گریه کندو…..

  2. چه ظلمی در حق زن ها شده؟ ما از صبح تا شب جون میکنیم خرج زن و بچمون رو بدیم. موقع ازدواج هم که نفقه و شیربها و مهریه و نصف اموال کمر آدم رو میشکونه. دو سال از جوونی مون هم تو سربازی به فنا میره حالا میگید در حق زنا ظلم شده؟

    1. فمنیستها با دشمنی با اقایون سعی در کوچک کردن خودشون در جامعه دارن کمتر کسی هست که توهین های فمنیستها رو نشنیده باشه

      1. دوست عزیز.اون هایی که تو دیدی فمینیست نیستن و سعی دارن هر طور که شده فقط اقایون رو تحقیر کنن به خاطر فشاری که جامعه بهشون اورده
        اصل فمنیسیت به نفع زن و مرده.بله در حق اقایون هم به اندازه ی خانوم ها توی جامعه ظلم هست.ما مرد فمنسیت هم داریم.پس کسی که به مرد ها توی این حوزه توهین میکنه فمنیست نیس

  3. احمد پاکستانی الاصل نیست و از سمت مادری انگلیسیه یعنی دو رگه ست .اینکه اصالت آدمها رو براساس هویت پدر تعیین می کنند خودش نهایت سکسیسمه:)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top
🌗