منطقه ۲۲ تهران؛ قطاری که از ریل خارج شده است
پیروز حناچی، معاون وزیر راه و شهرسازی میگوید « ۷۹ درصد بودجه کلانشهرها از فروش تراکم به دست میآید و وضعیت تهران از سال ۱۳۸۴ تاکنون حادتر شده است.».
وی با اشاره به عدم اجرای کامل طرح تفصیلی شهر تهران گفت «اگر اجازه میدادیم طرحهای خود را اجرا کنند، جمعیت تهران سه میلیون نفر افزایش پیدا میکرد. تمام تلاشمان را کردیم که طرح تفضیلی تهران به طرحهای بالادست نزدیک شود. شهرداری ابتدا مقاومت میکرد؛ اما درحالحاضر همکاری میکنند.
حناچی به انتقادهای هفته قبل رئیسجمهوری از فروش تراکم و بلندمرتبهسازی در شهر تهران اشاره کرد و افزود: «وضعیت شهر تهران از سال ۱۳۸۲ تاکنون حادتر شده است، فروش تراکم و بلندمرتبهسازی و تکیه بر منابع پایدار، زمینهساز اتلاف منابع، شهرسازی رانتی، ایجاد خطر و سلب آسایش شهروندان، تحمیل هزینههای مضاعف، آشفتگی و بههمریختگی نما و منظر شهرسازی یکپارچه شده است».
یک عضو شورای شهر تهران ۳ مرداد گفته بود «هزینه اداره شهر تهران از ۶۰ میلیارد تومان در دهه ۶۰، به ۶۰۰ میلیارد تومان در زمان شهرداری کرباسچی و بیش از ۲۵ هزار میلیارد تومان در دوران فعلی افزایش پیدا کرده است». همچنین چندی پیش گزارش شورای شهر تهران از ۱۷۰۰ میلیارد تومان هزینه بدون اعتبار در شهرداری تهران گفته بود و رحمتالله حافظی، عضو شورای شهر تهران گزارش تلفیق بودجه شهرداری تهران را «زارنامه» خوانده بود.
حناچی با بیان گزارشی از اقدامات انجامشده در شهر تهران در سالهای ۱۳۹۰، ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ گفت: «تخلفات بسیاری در سال مورد مطالعه در شهر تهران انجام شده و بلندمرتبهسازیهایی در نقاط شمالی پایتخت بهویژه منطقه یک در حال انجام است که وضعیت تهران را حادتر میکند. منطقه ۲۲ نیز مانند قطاری است که از ریل خارج شده و تعداد زیادی برج در این منطقه ساخته شده که تأثیر منفی بر آلودگی هوای تهران دارد.»
البته “طرح تفصیلی” درست است. به معنای پرداخت مفصل تر به جزئیات