skip to Main Content
نقض حقوق حیوانات در پوشش «صیانت از مردم»
جامعه کیوسک

نقض حقوق حیوانات در پوشش «صیانت از مردم»

طرح «صیانت از مردم در مقابل حیوانات» توسط مجلس اعلام وصول شد. در خلاصه این طرح توضیح داده شده که عاملان نگهداری، گردانیدن، تکثیر و پرورش حیوانات خانگی و وحشی از قبیل گربه، سگ، خرگوش، کروکودیل، مار و… مرتکب جرم شناخته و به جزای نقدی محکوم می‌شوند.

در اواسط آبان ماه بود که عضو هیات رئیسه مجلس از وصول طرحی به نام «طرح صیانت حقوق عامه در مقابل حیوانات خطرناک و مضر» خبر داد اما حالا دوباره این طرح در دستور مجلس قرار گرفته است.

در دلایل توجیهی این طرح که به امضای ۷۵ نماینده مجلس رسیده، گفته شده « پدیده تولید، تکثیر، واردات، خرید و فروش، نگهداری و گردانیدن حیوانات وحشی، غیرمتعارف، مضر و خطرناک در حال تبدیل شدن به یک معضل و مشکل مخرب اجتماعی است.»

در ادامه دلایل توجیهی نوشته شده «بر اساس اعتراضات، شکایات و مراجعات فراوان مردمی به مراکز قضائی، امنیتی و انتظامی، این پدیده تا کنون باعث بروز مشکلاتی همچون دلهره، اضطراب، هراس و ترس از حیوانات مذبور، باعث آزار و اذیت، فشارهای عصبی، صدمات روحی و روانی و مزاحمت برای بسیاری از شهروندان، بویژه سالمندان، کودکان و بانوان گردیده، به نحوی که در بعضی از موارد منجر به تصادف، زمین خوردن، آسیب جسمی، سکته و یا سقط جنین شده است.»

گفتنی است ماجرای سقط جنین به چندی پیش بر‌می‌گردد که فردی در فضای مجازی ادعا کرد همسرش در اثر ترسیدن از سگ سقط جنین کرده اما هنوز صحت آن موضوع روشن نشده است.

در صورت تصویب این طرح، در صورت حمل و گردانیدن حیوانات با وسایل نقلیه، علاوه بر مجازات نقدی مالک یا حامل حیوان، راننده خودرو به جزای نقدی محکوم می‌شود و خودرو علاوه بر جریمه توسط پلیس به مدت ۳ ماه توقیف می‌شود.

آزار و کشتار سیستماتیک حیوانات رواج بسیاری در ایران دارد؛ تا آنجا که دو سال پیش فیلمی از کشتار سگ‌ها با تزریق در کهریزک منتشر شد که مسئولان شهرداری وقت آن را تایید کردند. مقابله با سگ‌گردانی هم هر چند وقت یک بار و به صورت سلیقه‌ای توسط نهادهای مختلف همچون نیروی انتظامی انجام شده. چندی پیش معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان البرز از تدوین بیش از ۶۰ وظیفه برای ۱۵ نهاد جهت مقابله با سگ گردانی در البرز خبر داد.

نقض حقوق حیوانات در ایران از سوی نهادهای قانون‌گذاری، عدم حمایت از امنیت زیست حیوانات، و مجازات نشدن آزاردهندگان حیوانات یا شکارچیان  در سال‌های اخیر اعتراضات فراوانی را به همراه داشته. اما به جای اقدامات حمایتی از حقوق حیوانات به نظر می‌رسد عزم جدی‌تری برای برخورد با حضور حیوانات وجود دارد.و مجلس تلاش دارد آن را به صورت قانون درآورد.

 

همچنین بخوانید:  مرگ بر ترول‌ها
9 نظر
  1. به نظر من شما غلط می کنید برای سگ گردانی جرم و جریمه می گذارید اگر عرضه دارید طرحی درست کنید که ساعات مشخص در ساعت روز حیوانات سگ ها را بتوانیم بیرون بیارویم و بگردانیم

  2. برای دزدی ها واختلاساشون طرح امنیتی میذارن وحرفی از حفظ حقوق عامه وسط نمیاد بعد گیردادن به چند تا حیوون بی زبون …خاک برسرشون کنن دزدای بیشرف

    1. ما هم از صدای ونگ ونگ بچه همسایمون آسایش نداریم یه طرح صیانت واسه بچه های همسایه هم بذارن ، یه همسایه داریم حیوون خونگی داره شاید دو روزی یه بار یه صدا ازش در بیاد ولی از ساعت ۳ بعد از ظهر تا ده شب از صدای جیغ و داد بچه های همسایه و توپ بازیشون تو کوچه آسایش نداریم صد بار تذکر دادیم الکی میگن چشم اون سگه اوایل پارس میکرد صاحبش اموزشش داد دیگه خیلی کم پارس میکنه ولی این بچه ها یکساله تربیت نمیشن ، اگه بخوایم تحمل هیچیو نداشته باشیم باید همه به جون هم بیوفتیم کل ایران که شده آپارتمان یکی باید مراعات ۲۴ ساعت صدای جیغ و بازی بچه های همسایه رو کنه اونم در مقابل یک بار صدای پارس کردن همسایه دیگه رو تحمل کنه یا به قول اون خانوم معروف برید از ایران برید اونجاهایی که خونه ها اکثرا ویلایی هستو صدای سگ یا بچه همسایه اذیتتون نکنه

    2. شما باهمه قوانین این مجلس انقلابی موافق باشین ماهم راضی هستیم امثال شما فقط راضی باشین ایران مال شماست

    3. حرف شما درست ولی طرح .طرحی غلطی است .سگ پاس می کند پاچه دزد می گیرد .تدبیری درست عقیم کردن نهادهای که دزد نباشند می تواند راهکار باشند رابطی هم به دین و اعتقادات ندارند حیوانات حق زندگی دارند

    4. این موضوع فکر می‌کنم بیشتر به بی‌شعوری همسایه شما مربوط می‌شه تا نگهداری حیوانات به طور کلی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top
🌗