دست خالی کارگران میادین میوه و ترهبار در برابر ابتلا به کرونا
به گزارش سازمان بینالمللی کار، وضعیت کارگران صنوف موادغذایی و میوهفروشیها با گسترش کرونا خطرناکتر شده است. این کارگران، بیشتر در مغازههای خردهفروشی مشغول به کار هستند و ارزاق مردم را تهیه میکنند. ماهیت شغلی این کارگران، نیازمند حضور مستمر در محلهای عمومی پرجمعیت است. ضمن اینکه اقبال عمومی به میوه و سبزی برای تقویت سیستم ایمنی در برابر ویروس کرونا باعث مراجعهی بیشتر افراد به سبزیفروشیها و میوهفروشیها شده است.
کارگران صنوف مواد غذایی و میوه و ترهبار به دلیل ارتباط مستقیم زیاد با مراجعهکنندگان و اسکان بسیاری از این افراد در همان محل میدان امکان همهگیری ویروس کرونا در محل کارشان را افزایش میدهد و آنها را بیشتر در معرض خطر قرار میدهد. ضمن اینکه این کارگران در مقایسه با کارگران صنوف دیگر از حقوق و مزایای کمتری برخوردار هستند و کمتر توانایی پرداخت هزینههای درمان و مراقبت در هنگام بیماری را دارند.
طبق گزارش ILO تمامی پروتکلهای بهداشتی در محل کار کارگران رعایت نمیشود و آنها از این موضوع احساس نگرانی میکنند. برخی از کارگران صنوف موادغذایی و میوه و ترهبار از رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی از سوی برخی از مشتریان خبر دادهاند. کارگران این صنوف از دستمزد و مزایای کافی برخوردار نیستند و از مزایای اجتماعی مثل درمان رایگان بیبهره هستند.
در ایران میادین میوه و تره بار در ردهبندی فعالیت مشاغل در دور جدید محدودیتهای کرونایی از ابتدای آذر، جزو گروه الف و مجاز و ملزم به فعالیت شناخته شدهاند. بر همین اساس میادین و بازارهای میوه و تره بار هر روز از ساعت ۸ صبح تا یک ظهر و از ساعت ۲ و نیم عصر تا ۷ شب باز هستند. این در حالی است که از سوی دولت هیچگونه تمهیداتی برای پیشگیری کارگران میادین ترهبار از ابتلا به کرونا به جز توصیه بر استفاده از ماسک و دستکش، اندیشیده نشده است. به نوعی همه اقدامات احتیاطی پیشگیرانه به کارگر واگذار شده، در حالی که اغلب کارفرمایان این صنف حاضر به هزینه مالی جهت پیشگیری از ابتلای کارگران به ویروس کرونا نیستند.