اپلیکشن «شاد» برای کدام دانشآموزان است؟
در پی تعطیلی مدارس به دلیل همهگیری ویروس کرونا، وزارت آموزش و پرورش با ارسال پیامکی از اولیای دانشآموزان خواسته تا اپلیکیشن شبکه آموزشی دانشآموز (شاد) را نصب کنند. اما به نظر میرسد که این اپلیکشین برای معلمان و دانشآموزان ناشنوا و نابینا مناسبسازی نشده است.
وزارت فخیمه آموزش و پرورش بعد از مقادیری دادار و دودور، اپلیکیشن #شاد رو منتشر کرد اما گویا اساساً معاونتی به اسم آموزش و پرورش استثنایی اصلاً در جهان وجود نداشته باشه! اپلیکیشن به کلی فاقد استانداردهای استفاده #معلولین و #نابینایان طراحی شده. تکلیف صدها معلم #نابینا چیه حالا؟
— omid hashemi (@omidh64) April 10, 2020
مسئله اساسیتر این طرح نبود زیرساخت جامع اینترنتی در کشور، عدم دسترسی عمومی به اینترنت پرسرعت و گوشی تلفن هوشمند است. این مسئله از سوی برخی کاربران نیز بیان شده:
این اپلیکشن که برای برگزاری کلاسهای مدارس به طور مجازی طراحی شده است برای ورود کد ملی، شماره همراه، سریال شناسنامه، و تاریخ تولد افراد را درخواست میکند. به این ترتیب کودکان بیشناسنامه نیز بلافاصله از استفاده از آن محروم هستند. به علاوه، لازمه نصب این اپلیکیشن استفاده از برنامههای پیامرسان گپ، سروش، بله و یا روبیکا است که مورد اعتماد عمومی نیستند.