نگرانی از وجود فلزات سنگین در خاک تهران
رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران آلودگی خاک تهران را هم مانند آلودگی آب و هوا «مسئلهای بسیار نگرانکننده» دانست.
محمد حقانی با بیان این که فلزات سنگین همچون سرب، نیکل و کروم وارد خاک و گیاهان شده و از آن طریق وارد زنجیره غذایی انسان و حیوانات میشوند، گفت: محصولات زمینهای جنوب تهران که با نهر فیروزآباد آبیاری میشوند دارای فلزات سنگیناند. میزان سرب موجود در این منطقه تا ۸ برابر و میزان نیکل موجود در این منطقه نیز تا ۴ برابر حد مجاز اعلام کرد.
او منابع آلاینده خاک تهران را صنایع آلاینده کوچک و بزرگی اطراف تهران، شریانهای فرسوده نفت و گازوییل و مخازن ذخیره آنها، جایگاههای عرضه سوخت که منابع فرسودهای دارند، پالایشگاه یک و دو نفت تهران، مرکز دفن زباله کهریزک، اراضی کشاورزی جنوب تهران و ریزش بارانهای اسیدی دانست.
به گفته حقانی مرکز دفن زباله کهریزک، خاک را تا عمق ۱۰۰ متری زمین آلوده کرده و زمینی به وسعت ۸۰۰ هکتار را به خود اختصاص داده که شدیدترین آلودگی خاک هم مربوط به این مرکز است.
نبود شبکه فاضلاب یکپارچه در تهران، دفن روزانه ۷ هزار تن زباله به روشهای سنتی و افزایش بیرویه جمعیت تهران باعث نگرانیهای بسیاری درباره سلامت آب و محصولات غذاییی شده که از درون زمین استخراج میشوند.
سالها است که صنایع آلاینده موظفند از محدوده ۱۲۰ کیلومتری شهرهای بزرگ خارج شوند اما همچنان صدها کارخانه و معدن شن و ماسه در اطراف تهران به کار خود مشغولند.