استاندار سیستان و بلوچستان: حاشیهنشینان زاهدان از هیچ حقوقی برخوردار نیستند.
به گفته «علی اوسط هاشمی» استاندار سیستان و بلوچستان، حاشیهنشینان زاهدان از هیچ حقوقی برخوردار نیستند و با متهم شدن این مردم به حاشیهنشینی بخش عمدهای از حقوقشان ضایع میشود.
وی گفت: ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار از سوی وزارت کشور به حاشیهنشینی اختصاص یافته است و از آن جا که هیچ استانی وضعیت حاشیهنشینی مشابه ما را ندارد، از دولت انتظار میرود به این موضوع توجه ویژه داشته باشد.
«حسینعلی شهریاری» نماینده مردم زاهدان در مجلس نیز با اشاره به مشکل بیکاری در استان و عدم توجه مسئولین به این موضوع گفت: بخش بزرگی از جمعیت شهر زاهدان به دلیل خشکسالیهای منطقه سیستان و بلوچستان و همچنین مشکل بیکاری و بیهمتی مسئولین و دولتمردان که نتوانستند در این مناطق اشتغال ایجاد کنند، در حاشیه این شهر زندگی میکنند. کسانی که حاشیهنشین میشوند نه شامل خدمات روستایی و نه خدمات شهری میشوند.
به گفته وی گرچه ریشه اصلی حاشیهنشینی را باید در عواملی که موجب مهاجرت افراد از روستا به شهر میشود، جست و جو کرد ولی تمام حاشیهنشینان از مهاجران تشکیل نشدهاند، بلکه بخشی از آنان افرادی هستند که از ساکنین همیشگی شهر بودهاند و به علت فقر اقتصادی در واحدهای مسکونی غیراستاندارد حاشیه شهر زندگی میکنند.
شهر زاهدان به عنوان بزرگترین شهر در جنوب شرق ایران یکی از بیقاعده ترین روندها در گسترش فیزیکی شهری را طی سه دهه گذشته تجربه کرده است؛ بهطوری که جمعیت آن از ۹۳۷۴۰ نفر در سال ۱۳۵۵ به ۵۳۲۲۷۰ نفر در سال ۱۳۸۲ افزایش یافته و به گفته مسئولان دست اندرکار این جمعیت در حال حاضر به مرز یک میلیون نفر رسیده است و در واقع به طور متوسط سالانه ۶.۶ درصد رشد داشته و در حال حاضر طبق آمار بخش بزرگی از جمعیت شهری آن حاشیهنشین است. در عین حال بخش زیادی از جمعیت آن نیز در فقر و بیکاری به سر میبرند که این امر منجر به افزایش سکونتگاههای غیر رسمی و بروز ناهنجاریهایی در سطح شهر شده است.
با تشکر از این مطلب خوب
ممنون مطلب خیلی خوبی بود
ممنون آموزش خوبی بود