۲۲۰۰ کودک مبتلا به سوءتغذیه در یزد
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد استان یزد اعلام کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۱۸ میلیون تومان برای کمک به رفع سوءتغذیه کودکان کمتر از پنج سال تحت حمایت این نهاد هزینه شد.
«محمدحسین جمال پور» با بیان این که ۲۱۹۰ کودک کمتر از پنج سال مبتلا به سوءتغذیه از برنامه حمایتی این نهاد استفاده میکنند، گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۱۸ میلیون تومان برای کمک به رفع سوءتغذیه کودکان کمتر از پنج سال تحت حمایت کمیته امداد استان یزد هزینه شد.
وی با اشاره به این که سوءتغذیه یکی از مشکلات تغذیهای شایع در کودکان کمتر از پنج سال است، افزود: اختلال در رشد و تکامل مغزی و جسمی، افزایش هزینههای درمانی و مراقبتهای پزشکی وافت تحصیلی از پیامدهای سوءتغذیه کودکان است که اثرات نامطلوبی بر جامعه وارد میکند.
معاون کمیته امداد استان با بیان این که کودکان مبتلا به کموزنی شدید و اختلال رشد توسط پزشکان مراکز بهداشتی شناسایی و برای دریافت خدمات به کمیته امداد معرفی میشوند، ادامه داد: سرانه در نظر گرفتهشده برای تهیه سبد غذایی کودکان تحت حمایت و بهبود شاخصهای سلامت و وضعیت تغذیه آنان ماهیانه ۱۰۰ هزار تومان است.
جمال پور افزود: کودکان بر اساس پایش رشد و اندازهگیری وزن پس از یک دوره ششماهه دریافت سبد غذایی، درصورتیکه شاخصهای بهبودی در آنها حاصل شد از برنامه تغذیه خارجشده و کودکان نیازمند دیگر جایگزین میشوند.
جمال پور تصریح کرد: کودکان مبتلابه سوءتغذیه در صورت عدم بهبودی برای بررسی بیشتر به پزشک مرکز بهداشتی درمانی معرفیشده و برای دومین دوره ششماهه برای دریافت سبد غذایی به کمیته امداد معرفی میشوند.
به گفته این مسئول، سال گذشته یک میلیارد و ۶۶۵ میلیون تومان به تغذیه ۱۵۱۵ کودک کمتر از پنج سال مبتلابه سوءتغذیه اختصاص یافت.
لازم به ذکر است که نرخ تورم نقطهبهنقطه خوراکیها در فروردین امسال به ۸۴.۴ درصد رسیده و نرخ تورم نقطهبهنقطه سبزیجات، میوه و گوشت قرمز بالای ۱۱۰ درصد ثبت شده است. ترکیب گرانی این کالاها نشان میدهد دستمزد یکمیلیون و ۵۰۰ هزارتومانی مزدبگیران جوابگوی این نرخهای تورم نیست و میتوان پیشبینی کرد از آنجا که حتی کالاهای جایگزین این دسته خوراکیها نیز با افزایش قیمت همراه بوده است و قدرت خرید آن هم از بین رفته، امنیت غذایی بسیاری از خانوادههای دهکهای درآمدی متوسط و پایین در معرض خطر است.